Kvalitní káva

Zrnková arabika - Brazílie

V brazilské kávové historii je družstvo Cooxupé přítomno už několik desítek let. Bylo založeno v roce 1932 a v roce 1957 se vyvinulo v Regionální kooperační družstvo pěstitelů kávy Guaxupé. Díky dlouholeté zkušenosti na trhu s kávou je Cooxupé špičkovou referencí v národním a mezinárodním sektoru kávy. Firmy ve více než čtyřiceti zemích dnes nakupují brazilskou kávu od společnosti Cooxupé.
  • Země: Brazílie
  • Zpracovatelský závod: Cooperativa Cooxupé
  • Farma: Společenství malých farmářů
  • Odrůda:Mondo Novo / Bourbon / Catuai
  • Chuť: sladká mléčná čokoláda, nízká acidita
  • Pražená káva zrnková 100% Arabica
Stupeň pražení

Zrnková arabika - Etiopie

 

Oblast Sidamo v jižní Etiopii je vyznamenána jako jedna ze tří kávových oblastí Etiopie s ochrannou známkou původu. Vedle Harrar a Yirgacheffe je Sidamo držitelem označení původu kávy pěstované v regionu.

Oblast Sidamo je pojmenována po domorodém etniku Sidamů, kteří tuto oblast nazývají svým domovem. Na východní hranici Sidama leží velké regiony Arsi a Bale, zatímco na západě sousedí Sidamo s Gamogofa. Sidamo leží v cestě Velké příkopové propadliny a díky tomu je místní krajina svěží a zelená.

Velká příkopová propadlina se táhne od nejsevernějšího cípu Etiopie přes Keňu až po nejjižnější oblast Tanzánie. Je domovem některých z nejstarších známých fosilií lidstva, což naznačuje jeho význam v raném vývoji lidstva.

  • Země: Etiopie
  • Zpracovatelský závod: Malí místní farmáři
  • Farma: Společenství malých farmářů
  • Nadmořská výška: 1500 - 2200m
  • Chuť: Čokoláda, karamel, zralé jablko
  • Pražená káva zrnková 100% Arabica
Stupeň pražení

Zrnková arabika - Indie

Zrna kávy arabika - Indie byla vybrána z různých plantáží podle velikosti a kvality zrna. Káva má střední tělo, v chuti převládá sladká mléčná čokoláda bez ovocných tónů s nízkou kyselostí. Pěstována je ve polostínu a sbírána ručně, poté zpracována mokrým procesem.
  • Země: Indie
  • Zpracování: Plně promyté / washed, ruční sběr
  • Nadm. výška: 1000 - 1500 m
  • Odrůda: Kent, Katimor, S.795
  • Chuť: sladká mléčná čokoláda, nízká acidita
  • Pražená káva zrnková 100% Arabica
Stupeň pražení