O produktech

Káva

Zrnková arabika - Brazílie

V brazilské kávové historii je družstvo Cooxupé přítomno už několik desítek let. Bylo založeno v roce 1932 a v roce 1957 se vyvinulo v Regionální kooperační družstvo pěstitelů kávy Guaxupé. Díky dlouholeté zkušenosti na trhu s kávou je Cooxupé špičkovou referencí v národním a mezinárodním sektoru kávy. Firmy ve více než čtyřiceti zemích dnes nakupují brazilskou kávu od společnosti Cooxupé.
  • Země: Brazílie
  • Zpracovatelský závod: Cooperativa Cooxupé
  • Farma: Společenství malých farmářů
  • Odrůda:Mondo Novo / Bourbon / Catuai
  • Chuť: sladká mléčná čokoláda, nízká acidita
  • Pražená káva zrnková 100% Arabica
Stupeň pražení

Zrnková arabika - Etiopie

 

Oblast Sidamo v jižní Etiopii je vyznamenána jako jedna ze tří kávových oblastí Etiopie s ochrannou známkou původu. Vedle Harrar a Yirgacheffe je Sidamo držitelem označení původu kávy pěstované v regionu.

Oblast Sidamo je pojmenována po domorodém etniku Sidamů, kteří tuto oblast nazývají svým domovem. Na východní hranici Sidama leží velké regiony Arsi a Bale, zatímco na západě sousedí Sidamo s Gamogofa. Sidamo leží v cestě Velké příkopové propadliny a díky tomu je místní krajina svěží a zelená.

Velká příkopová propadlina se táhne od nejsevernějšího cípu Etiopie přes Keňu až po nejjižnější oblast Tanzánie. Je domovem některých z nejstarších známých fosilií lidstva, což naznačuje jeho význam v raném vývoji lidstva.

  • Země: Etiopie
  • Zpracovatelský závod: Malí místní farmáři
  • Farma: Společenství malých farmářů
  • Nadmořská výška: 1500 - 2200m
  • Chuť: Čokoláda, karamel, zralé jablko
  • Pražená káva zrnková 100% Arabica
Stupeň pražení

Zrnková arabika - Indie

Zrna kávy arabika - Indie byla vybrána z různých plantáží podle velikosti a kvality zrna. Káva má střední tělo, v chuti převládá sladká mléčná čokoláda bez ovocných tónů s nízkou kyselostí. Pěstována je ve polostínu a sbírána ručně, poté zpracována mokrým procesem.
  • Země: Indie
  • Zpracování: Plně promyté / washed, ruční sběr
  • Nadm. výška: 1000 - 1500 m
  • Odrůda: Kent, Katimor, S.795
  • Chuť: sladká mléčná čokoláda, nízká acidita
  • Pražená káva zrnková 100% Arabica
Stupeň pražení

Kávovary

SAGE BES920BSS

Dokonalý šálek kávy vyžaduje přesnou teplotu a správný tlak, a to v průběhu celé doby extrakce. Srdcem profesionální espressa SAGE BES920 je topný systém se dvěma nerezovými ohřívači vody.

Samostatný ohřívač vody pro přípravu espressa s přesností +/- 1 °C a samostatný ohřívač vody pro tvorbu páry, které zajišťuje stálý výdej páry v okamžiku. Můžete tak současně připravovat espresso při optimální teplotě s dosažením maximální chuti a pěnit mléko.

Navíc je spařovací hlava vybavena topným tělesem, který zajišťuje, že od začátku do konce extrakce kávy, nebude v celém systému kolísat teplota.

  • Příkon: 2200 W
  • Použité materiály: nerezová ocel
  • VxŠxH: 37.1 x 37.3 x 37.3 (cm)

SAGE SES878BSS

 

Pákové Espresso The Barista Pro™ doplňuje nejprodávanější řadu Barista kávovarů s integrovaným mlýnkem. Disponuje novým LCD displejem a novým intuitivním rozhraním, které je přehlednější a umožňuje tak přesnější nastavení mlýnku (až 30 různých nastavení hrubosti kávy), také umožňuje nastavit teplotu vody extrakce kávy.

Přístroj je vybaven moderním tepelným systémem ThermoJet, díky kterému je připraven k použití během 3 vteřin.

Elektronický PID systém zaznamenává teplotu v průběhu celé doby extrakce a zajišťuje stabilitu teploty během celého procesu.

  • Napětí: 220 – 240 V ~ 50 Hz-60 Hz
  • Příkon 1380 – 1650 W
  • Použité materiály: litá nerezová ocel, slitina ušlechtilých kovů
  • Rozměry (v × š ×h): 41 x 35,4 x 41 cm
  • Hmotnost: 9,08 kg

SAGE SES878BTR

Pákové Espresso The Barista Pro™ doplňuje nejprodávanější řadu Barista kávovarů s integrovaným mlýnkem. Disponuje novým LCD displejem a novým intuitivním rozhraním, které je přehlednější a umožňuje tak přesnější nastavení mlýnku (až 30 různých nastavení hrubosti kávy), také umožňuje nastavit teplotu vody extrakce kávy.

Přístroj je vybaven moderním tepelným systémem ThermoJet, díky kterému je připraven k použití během 3 vteřin.

Elektronický PID systém zaznamenává teplotu v průběhu celé doby extrakce a zajišťuje stabilitu teploty během celého procesu.

  • Napětí: 220 – 240 V ~ 50 Hz-60 Hz
  • Příkon 1380 – 1650 W
  • Použité materiály: litá nerezová ocel, slitina ušlechtilých kovů
  • Rozměry (v × š ×h): 41 x 35,4 x 41 cm
  • Hmotnost: 9,08 kg

Mlýnky

SAGE BCG820BTR

Automatický mlýnek na kávu vhodný pro mletí zrnkové kávy pro použití v přístrojích na přípravu espresa, v perkolátoru, v přístrojích na překapávanou kávu, popř. french pressu.

Kónický mlýnek využívá technologii inteligentního dávkování, které automaticky nastavuje dávkování mleté kávy při každé změně nastavení. Pro různou metodu přípravy kávy (od espresso přístroje až po french press) vyberte požadovanou hrubost a množství. Kónický mlýnek se otáčí pomaleji, čímž snižuje tepelný přenos mezi zrnky kávy, a tím také zajistíte maximální chuť Vaší připravované kávy.

Nastavení hrubosti mletí vyžaduje i správné nastavení doby mletí, abyste zajistili stálé dávkování Vaší připravované kávy. Toho dosáhnete prostřednictvím inteligentního dávkování, které automaticky nastaví dávku kávy podle zvolené hrubosti mletí a nastaveného množství. Navíc můžete předprogramované množství namleté kávy upravit podle vlastní potřeby, a to prodloužením nebo zkrácením doby mletí v 0,2s krocích.

  • Hmotnost: 2.9 kg
  • Kapacita násypky: 450 g
  • Barva: nerez/černá/červená

Sage BCG600

 

Elektrický mlýnek na kávu vhodný pro mletí zrnkové kávy pro použití v přístrojích na přípravu espresa, v perkolátoru, v přístrojích na překapávanou kávu, popř. french pressu.

Kónický mlýnek

Kónický mlýnek využívá technologii inteligentního dávkování, které automaticky nastavuje dávkování mleté kávy při každé změně nastavení. Pro různou metodu přípravy kávy (od espresso přístroje až po french press) vyberte požadovanou hrubost a množství. Kónický mlýnek se otáčí pomaleji, čímž snižuje tepelný přenos mezi zrnky kávy, a tím také zajistíte maximální chuť Vaší připravované kávy.

Různé druhy přípravy kávy vyžadují i různá nastavení hrubosti mletí, abyste dosáhli maximálního aroma a chuti. Mlýnek na kávu je vybaven 60 různými nastaveními hrubosti mlýnku, ze kterých si podle druhu připravované kávy můžete vybrat to správné nastavení.

  • Hmotnost: 2.4 kg
  • Kapacita násypky: 340 g
  • Barva: černá/nerez

Baratza Sette 270

Revoluční technologie mletí mezi domácími mlýnky. Vnitřní kónický kámen je pevně usazen v plastovém úchytu umožňujícím měnit hrubost mletí, zatímco venkovní mlecí kámen rotuje. Nulová retence namleté kávy v mlecím mechanismu. Extrémně jednoduchá konstrukce přenosu energie z motoru na mlecí kameny. Sette má dvojí možnost nastavení hrubosti (makro, mikro), tři programovatelné časy pro různá množství kávy, nastavitelný držák portafilteru a nádoby na namletou kávu. Jednoduchý digitální displej funguje jako časovač pro 3 různá nastavení.

Sette 270 je jeden z nejlepších produktů pro domácí pijáky espressa a filtrované kávy.

Nerezové kónické mlecí kameny o rozměru 40 mm melou rychlostí 3,5 - 5,5 g / s. Sette 270 mele velmi jemně na espresso, ale zároveň i velmi hrubě, pokud dáváš přednost alternativním přípravám. Pokud potřebuješ jemně doladit rozsah mletí, jsou k mlýnku dodávány nerezové podložky. Pokud je umístíš pod statický kámen, zjemníš tím hrubost mletí. Pro nastavení hrubosti je k dispozici 30 makro kroků a následné bezkrokové mikro nastavení s 9 indikátory při přípravě espressa. Jelikož má mlýnek skoro nulovou retenci namleté kávy, projeví se změna hrubosti ihned a není třeba plýtvat kávou na promletí. Mlýnek Sette 270 má nastavitelný a konvertibilní držák portafilteru (jakékoliv značky) a plastové antistatické nádoby.

  • Hmotnost: 3.2 kg
  • Kapacita násypky: 300 g
  • Barva: černá, chrom

Ostatní produkty

Bialetti Moka Express 12

Na dobrou kávu už nemusíte běhat jen do kavárny. Dopřejte si bohatou a příjemně plnou chuť, která připomíná pravé italské espresso, aniž byste vytáhli paty z tepla vašeho domova a za zlomkovou cenu. Díky této osmihranné konvičce je to možné. Perfektní zpracování myslí na každý detail. Silné dno a unikátní tvar dobře vede teplo a rychle zahřívá vodu. Velká rukojeť i tvar zobáčku umožňuje příjemné nalévání i manipulaci. Materiál, ze kterého je konvice vyrobena, hliník, je zdravotně nezávadný a po několika použití jeho patina propůjčuje kávě unikátní chuť. A co je nejlepší, příprava kávy je naprosto jednoduchá a rychlá.

  • Objem: 775 ml
  • Materiál: hliníkové
  • Počet šálků: 12 šálků

French Press Bialetti Preziosa

 

Příprava kávy je ve Frenchpressu velice jednoduchá. Namletou kávu stačí zalít vodou. Nikdy nezalívejte vroucí vodou. Při stlačení sítka tlačte velmi jemně. Frenchpress lze použít i na přípravu čaje. Nezapomeňte včas přelít nápoj, aby nedošlo k jeho přelouhování

Konvice je z kvalitního borosilikátového skla a ušlechtilé nerezové oceli. Lze mýt v myčce. Při ručním mytí nepoužívejte ostrou stranu houbičky.

Jakou hrubost mletí zvolit při přípravě kávy ve Frenchpressu?

Káva by měla být namleta hruběji, než do automatických kávovarů, a to kvůli mezerám v sítku. Hrubost můžeme přirovnat ke krupicovému cukru. S hrubostí ale můžete experimentovat stejně jako s dobou extrakce. Při jemnějším mletí zůstává v šálku na dně sedlina.

  • Objem: 350 ml
  • Materiál: nerezové

Motta tamper na kávu

Neodmyslitelnou pomůckou každého baristy je tamper neboli pressovač (pěchovadlo na kávu). Při přípravě espressa je stlačení kávy v páce opravdu důležité. Správně by měla být káva stlačena silou 20kg. Pokud nevíte, jak taková síla vypadá, stačí si na kuchyňský stůl postavit domácí váhu a s tamperem v ruce se do ní opřete. Snadno tak zjistíte, jak vypadá síla 20kg. Pokud kávu stlačíte menší silou, bude espresso vytékat příliš rychle a naopak, pokud utlačíte kávu silou větší, bude espresso vytékat příliš pomalu.

  • Hmotnost: 350g
  • Materiál: nerezová ocel, dřevo
  • Průměr: 53mm