Příprava kávy je ve Frenchpressu velice jednoduchá. Namletou kávu stačí zalít vodou. Nikdy nezalívejte vroucí vodou. Při stlačení sítka tlačte velmi jemně. Frenchpress lze použít i na přípravu čaje. Nezapomeňte včas přelít nápoj, aby nedošlo k jeho přelouhování
Konvice je z kvalitního borosilikátového skla a ušlechtilé nerezové oceli. Lze mýt v myčce. Při ručním mytí nepoužívejte ostrou stranu houbičky.
Jakou hrubost mletí zvolit při přípravě kávy ve Frenchpressu?
Káva by měla být namleta hruběji, než do automatických kávovarů, a to kvůli mezerám v sítku. Hrubost můžeme přirovnat ke krupicovému cukru. S hrubostí ale můžete experimentovat stejně jako s dobou extrakce. Při jemnějším mletí zůstává v šálku na dně sedlina.
- Objem: 350 ml
- Materiál: nerezové